• Een podcast voor in de klas en thuis
  • Middel om met kinderen te filosoferen
  • Train de luistervaardigheid

Nieuws van Filosoofje

Aflevering #3.2 - Is natuur perfect?

Is natuur perfect? Wat valt er allemaal onder de natuur? Wie bepaalt wat perfect is? Hebben de dieren in ARTIS eigenlijk een perfect leven? Aflevering 2 'Is natuur perfect?' is hieronder te beluisteren en alle podcast apps!

Lees meer »

Filosoferen tijdens de Dutch Media Week Xperience Days

Op zondag 9 oktober gaan we filosoferen op de Kinderpodcastdag tijdens de Dutch Media Week Xperience Days in museum Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid! Dit doen we tijdens een Filosoofje workshop waarin we ook direct een nieuwe aflevering opnemen over een interessant thema!

Lees meer »

De opnames van de Filosoofje x ARTIS Groote Museum podcast zijn begonnen!

De opnames van het Kleine Grote Vragenuur in het ARTIS Groote Museum van zijn begonnen. Een productie van Filosoofje, voor een nieuw seizoen! Zijn wij natuur? Is natuur perfect? Wie eet wie?Filosoof Maaike van WonderWhy gaat de kinderen in gesprek. Zin om het museum te bezoeken en de volgende opname(s) bij te wonen? Klik hier voor meer informatie en een ticket.

Lees meer »

Speciale aflevering in samenwerking met de NOORDKrANT

Vandaag lanceerde Filosoofje een speciale aflevering! Tijdens de Week van de Kinderfilosofie (2 t/m 10 april) gingen de reporters van de NOORDKrANT in gesprek met Ruud van Kleine Grote Denkers over het thema vrijheid. Hét thema van de vijfde editie van de NOORDKrANT.  Wanneer ben je echt vrij? Wat doet oorlog met je vrijheid? Wat is vrijheid van meningsuiting? Je hoort het in de podcastaflevering én je leest er meer over in de krant.

Lees meer »