Nieuws van Filosoofje


Special - Moeten kinderen ook kunnen stemmen?

Tijdens wetenschapsfestival Expeditie NEXT (mei 2024) in Zutphen hebben we gefilosofeerd over de wetenschap! Luister hieronder naar de eerste aflevering 'Moeten kinderen ook kunnen stemmen?' en filosofeer mee.Filosofeermomenten voor in de klas, onderweg en thuis:(02:55) - Als je al heel oud bent, mag je dan nog steeds stemmen volgens jou?(07:36) - Zouden we vertegenwoordiging moeten hebben voor de dieren?(14:57) - Hoe denk jij hierover? Kan een politicus een straf bepalen?(17:36) - Heb jij hier voorbeelden van? Dus op welke manieren kan een politicus slecht zijn?

Lees meer »

Kom filosoferen op Expeditie NEXT!

Op 1 mei gaan we filosoferen over de wetenschap! Dat doen we op wetenschapsfestival Expeditie NEXT, in Zutphen. Samen met filosoof Marianne gaan we in gesprek over belangrijke thema’s als politiek, recht en samenleving. Hebben we regels nodig? Moeten kinderen ook kunnen stemmen? En hoort iedereen ergens bij?

Lees meer »

Week van de Kinderfilosofie

Van 13 t/m 21 april is het de Week van de Kinderfilosofie! In deze week kan iedereen het belang en plezier van filosoferen met kinderen ontdekken. Benieuwd wat je allemaal kunt doen? Bekijk hier de agenda: https://weekvandekinderfilosofie.nl/agenda-2024/.

Lees meer »

Dag van de Kinderfilosofie

Het is vandaag de Dag van de Kinderfilosofie! Centrum Kinderfilosofie Nederland organiseert een waardevolle dag vol workshops en de Berrie Heesenprijs wordt uitgereikt. 

Lees meer »